Zagreb uvodi nove stipendije za učenike i studente

 Zagreb uvodi nove stipendije za učenike i studente

Izvor: Unsplash

Grad Zagreb je na svojim službenim stranicama objavio javne pozive za dvije nove vrste financijske potpore za učenike i studente. Jedna ponuda se odnosi na učenike srednjih škola i studente koji su pod međunarodnom i privremenom zaštitom, a druga na studente na poslijediplomskim studijima. Za ove dvije nove vrste financijske potpore je Grad Zagreb osigurao oko 230 tisuća eura u proračunu.

Za što će studenti i učenici moći koristiti potpore?

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Danijela Dolenec je objasnila da se jedan program odnosi na potporu doktorandima, dakle doktorskim studentima koji mogu dobiti potporu u više kategorija, da li se tiče nekih istraživačkih boravaka, troškova istraživačkog rada, završnog rada i tako dalje. A za drugi program je objasnila da je namijenjen za potporu obrazovanja učenika srednjih škola i studenata koji su pod međunarodnom privremenom zaštitom na području grada Zagreba

Tko se sve može prijaviti?

Učenici srednjih škola i studenti trebaju biti u kategoriji redovitog učenika ili studenta te pohađati neku od srednjih škola u Gradu Zagrebu. Izuzetak je Zrakoplovna škola Rudolfa Perešina u Velikoj Gorici. Prijaviti se mogu studenti sveučilišnih preddiplomskih, diplomskih i integriranih studija, kratkih stručnih studija, preddiplomskih stručnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija u Gradu Zagrebu ili na nekoj sastavnici Sveučilišta u Zagrebu, ističu iz Grada Zagreba.

Kako se kreću iznosi potpore?

Više je kategorija s različitim iznosima potpora za doktorande. Tako će primjerice doktorandi za sudjelovanje na znanstvenim konferencijama, znanstvenim tečajevima, radionicama, skupovima ili izložbama i drugim oblicima usavršavanja, kao i za sudjelovanje u studijskim posjetima dobiti do 664 eura.

Za provođenje manjih terenskih istraživanja i obrade podataka za potrebe doktorskog rada do 930 eura, a za potrebe pripreme materijala za obranu doktorskog rada do 400 eura.

Za provođenje financijske potpore je bitno da se javi što veći broj ljudi

Javni pozivi svim zainteresiranima bit će otvoreni do kraja ove godine ili do isteka planiranih sredstava. Ako se na pozive javi dovoljan broj ljudi, Grad Zagreb će ih u narednoj školskoj i akademskoj godini uvrstit u redovne programe stipendiranja. Sve ostale informacije koje te zanimaju možeš pronaći na službenoj stranici Grada Zagreba.

Cilj ovog javnog poziva je financijski poduprijeti redovite učenike srednjih škola i studente pod međunarodnom i privremenom zaštitom, istaknuli su iz Grada Zagreba na svojim službenim stranicama. I s obzirom na to da je za provođenje financijske potpore potrebno da se prijavi što veći broj ljudi, požuri i prijavi se što prije, jer tko zna, možda baš ti budeš te sreće da si osiguraš financijsku potporu. Sretno!

 

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.