Učenicima dodijeljen Oskar znanja u Zagrebu

 Učenicima dodijeljen Oskar znanja u Zagrebu

Izvor: Unsplash

Oskar znanja je najprestižnija nagrada za učenike u Hrvatskoj. Nagrađeno je gotovo 400 učenika osnovnih i srednjih škola za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu te osvojene medalje na međunarodnim natjecanjima. Za predan i vrijedan rad sa učenicima, zahvalnice su dobili njihovi mentori.

Natjecanja za Oskar znanja

Tijekom školske godine 2022./2023. na natjecanjima je sudjelovalo gotovo 100.000 učenika, a oni najbolji su osvojili Oskara. Za ovu devetnaestu dodjelu nagrada kipiće su kreirali učenici i učitelji Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec. Najviše Oskara, njih osam, osvojila je Stella Čolo iz Gimnazije Franje Petrića u Zadru. Sudjelovala je na brojnim natjecanjima i olimpijadama tijekom svog srednjoškolskog obrazovanja, a sada se priprema za Svjetsko prvenstvo u matematici.

Na Oskaru znanja bio je i ministar obrazovanja Radovan Fuchs, koji je prvo čestitao svima i rekao da je ovo put koji trebaju slijediti svi učenici jer je znanje nešto što se ne može oduzeti. Učenicima se obratila i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, Dubravka Brezak Stamać koja je istaknula da je ovo najvažnija nagrada za učenike, za one koji će za deset do petnaest godina nositi važne i odlučujuće uloge.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.