Najskuplje prodan glazbeni instrument

 Najskuplje prodan glazbeni instrument

Izvor: Unsplash

Često čujemo da se spominje viola MacDonald Stradivarius kao najskuplje prodan glazbeni instrument, ali ona još uvijek nije prodana. Viola MacDonald Stradivarius je jedna jedina viola i kao takva stavljena je na aukciju po minimalnoj cijeni od $45 miliona, ali nije prodana. Po zadnjim informacijama koje imamo, viola još uvijek nije prodana.

Cijena violončela je još narasla nakon prodaje

Violončelo Duport Stradivarius je zapravo najskuplje prodan glazbeni instrument ikada. Nippon Music Foundation je kupio violončelo 2008. godine za $20 miliona. Danas se procjenjuje da violončelo košta još više.

Stradivarijeva djela dijele povijest sa Napoleonom

Violončelo je napravio Antonio Stradivari 1711. godine, a ime je dobilo i po prvom vlasniku Jean-Louisu Duportu. Ovo djelo je samo jedno od 63 Stradivarijeva violončela koja trenutno postoje i dijele povijest s tadašnjim carem Napoleanom Bonaparteom. Legenda kaže da je Sradivari u Parizu naletio na Bonapartea koji ga je pitao kako drži tu stvar. Violončelo ima i udubinu za koju se kaže da je napravio upravo Bonaparte.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.