Lakše se nosi sa stresom studiranja

 Lakše se nosi sa stresom studiranja

Foto: 123rf

Studiranje mnogi smatraju najljepšim dijelom života i koliko god je to vrijeme učenja, druženja, upoznavanja novih ljudi i notornih studentskih kava, toliko je to razdoblje jako stresno. Znamo to pogotovo kad dođe vrijeme kolokvija i ispita. Tada je posebno važno pronaći način kako se nositi sa stresom.

Uzmi odmor

Ključ do rješavanja stresa leži u naizgled jednostavnim navikama. Pravilna prehrana, dovoljno sna i redovita tjelovježba su stvari koje će ti pomoći da se „ispušeš“ i odmoriš, uz to što dokazano pomažu u smanjenju stresa. Ponekad je dobro uzeti odmor i odmaknuti se od silnog učenja.

Organiziraj vrijeme

Da se ne dovedeš u situaciju gdje imaš previše stvari odjednom, probaj si organizirati vrijeme unaprijed. Računaj da će ti dobar dio kolokvija biti u istom periodu i kreni učiti od samog početka, pokušaj izbjeći štrebanje napamet. Dijeljenje zadataka u manje podzadatke ti može pomoći s motivacijom i preciznijim slaganjem rasporeda.
Naravno, možda i najvažnije, nemoj se bojati podijeliti svoje osjećaje s drugima. Prijatelji će te poslušati i vjerojatno razumjeti muke koje imaš sa stresom. Probaj pronaći nešto što te opušta, nemoj zanemariti svoje hobije i pokušaj svoj stres usmjeriti i izraziti na razne načine da sebi olakšaš.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.