Potiču li pametni satovi fizičku aktivnost?

 Potiču li pametni satovi fizičku aktivnost?

Sportska aktivnost važan je „izvor energije“ i pozitivnog stava. Fizička aktivnost pozitivno utječe na kvalitetu spavanja i aktivira hormon sreće, što nam daje osjećaj zadovoljstva. Rekreativci su zdravi, sretni i zadovoljni ljudi, što svakako može biti velika prednost umjerene fizičke aktivnosti.

Pametni satovi poznatih svjetskih brendova poput Garmin-a , Huawei-a ili Samsung-a pružaju razne mogućnosti za korisnika. Kvaliteta sna, broj pređenih kilometara, razina stresa te broj otkucaja srca samo su neke od funkcionalnosti koje korisniku nude pametni satovi. Jedna od važnijih značajki koje pametni satovi mogu imati jesu potrošene kalorije, što je posebno korisno kada pokušavaš izgubiti kilograme. Znatne su razlike od proizvođača do proizvođača, ponajviše ovisne o samoj cijeni uređaja. Odabir pametnog sata za svakog pojedinca je stvar osobne preferencije. Poticajne poruke koje odašilju satovi nakon određenog perioda u fazi mirovanja za mnoge od nas su upravo ona kap koja je potrebna da prelije čašu. Onaj maleni poticaj koji nam može usaditi volju za bavljenjem sportskim aktivnostima.

Važnost društvenih mreža i objavljivanje određenih sadržaja na iste, otvara brojne mogućnosti prema rekreativcima kao ciljnim skupinama. Postoji li povezanost bavljenja sportom i objava na društvenim mrežama? Naravno, pametni satovi! Objave poput broja pretrčanih kilometra ili rute odvožene biciklom mogu privući pažnju pratitelja na Facebooku ili Instagramu.

Foto: Pexels

Postavlja se pitanje zar nam je stvarno potreban netko ili nešto da nas natjera na ono što i sami smatramo dobrim i zdravim? Brinemo li sami o sebi stvarno premalo?

Uz užurban tempo života te mnoštvo stresnih situacija, pojedinci nerijetko zanemaruju sami sebe. Ako nam pametan sat može pomoći u tome da održavamo dobru kondiciju i formu, onda je to svakako jedna od stvari koju je nužno kupiti čim prije! Pozitivan stav rezultirat će i pozitivnim uspjesima na poslovnoj i privatnoj strani. Budimo odgovorni prema sebi i održavajmo kondiciju na zadovoljavajućoj razini za uspješno savladavanje brojnih izazova.

Popweb Aplication

Moglo bi te zanimati

Close Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja. Kliknite ovdje i saznajte više informacija.